Što posjetiti?

Kvarner je idealno turističko odredište za sve generacije. Koje god mjesto izabrali, naći ćete sadržaje i ponudu primjerenu vašim željama, potrebama i mogućnostima. Želite li jedno popodne provesti uz more ili u gorju, ili otići na jednodnevni izlet diljem Kvarnera ili u susjednu Istru, pruža vam se zaista velik izbor destinacija. Možete posjetiti: Opatija, Otok Krk, Lungomare, Nacionalni park Plitvička jezera, Nacionalni park Brijuni, Pula - Arena, Trsatska gradina, Park Prirode Učka, Otok Cres, Hrvatski muzej turizma, NP Risnjak, i još.

Opatija

Biser Kvarnerske rivijere, spoj kulture i povijesti. Želite li se prošetati, kulturno uzdizati ili vas zanimaju povijesne znamenitosti, Opatija će vas svakako oduševiti.

Otok Krk

Otok Krk, znan još kao „zlatni otok“, ubraja se u najsunčanije dijelove Europe s 2500 sunčanih sati godišnje. Osim što ima 14 plaža s Plavom zastavom, na otoku se nalazi i plaža s ljekovitim blatom. Mnoga su mjesta na otoku Krku koja svakako vrijedi posjetiti.

Lungomare

Lungomare je jedinstvena šetnica koja se proteže od Voloskog do Lovrana. Najpoznatija je uređena staza na Kvarneru koja omogućava šetnju uz more i razgledavanje ljepota koje pruža svako mjesto kroz koje prolazite.

Nacionalni park Plitvička jezera

Plitvička jezera su nacionalni park koji svakako bar jednom treba posjetiti. Park se nalazi u Ličko­-senjskoj županiji te je savršeno mjesto za jednodnevni izlet. Plitvička jezera čini 16 jezera koja se stepenasto prelijevaju jedno u drugo.

Nacionalni park Brijuni

Brijuni su otočna skupina koju čine dva veća i dvanaest manjih otočića uz jugozapadnu obalu Istre. Uz prekrasne pejzaže, zoološki vrt, muzeje, najam  bicikala, najstarije golf igralište u Hrvatskoj i mnoge druge zanimljivosti, sigurno se nećete razočarati što ste posjetili Brijune.

Pula – Arena

Arena u Puli je jedan od najstarijih amfiteatara u Europi. Tijekom dana otvorena je za razgledavanje, a u toplim ljetnim večerima postaje savršeno mjesto za pop-­rock koncerte, opere i balete, kao i filmski festival sa pedesetgodišnjom tradicijom održavanja. Arena je jedan od najposjećenijih spomenika u Istri.

Trsatska gradina

Trsatska gradina jedan je od najpoznatijih povijesnih spomenika grada Rijeke. Do nje vode stube Petra Kružića koje imaju svoju legendu po kojoj se nikad ne zna njihov točan broj. S gradine se pruža predivan pogled na grad Rijeku i cijeli Kvarner.

Park prirode Učka

Učka je zbog reljefa i neposredne blizine mora proglašena Parkom prirode. Ima bogate livade na kojima nalazimo brojne endemske, ugrožene i zaštićene biljne i životinjske vrste.

OTKRIJTE KVARNER

Kvarner je regija izvanrednog susreta mora i gorja, životne radosti i zdravlja, atraktivnih događanja i prekrasne prirode.

Raznolikost je lijepa!

>pogledajte brošuru