Događanja

Kvarner je, pored svojih prirodnih i povijesnih bogatstava, jednako privlačan  i gostima koji žele prisustvovati maštovitim i zanimljivim priredbama. Poslušajte, pogledajte, zaplešite, sudjelujte i zabavite se.

Fiumanka

Jedriličari iz svih dijelova Jadranskog mora okupljaju se jednom godišnje na jedriličarskoj regati koja se održava na ruti od Rijeke do Omišlja i natrag. 

Motovun film festival

Motovun film festival je filmski festival posvećen filmovima nastalim u malim i nezavisnim produkcijama diljem  svijeta. Zanimljivo je da se projekcije filmova održavaju pod otvorenim nebom. 

Festival Opatija

Festival Opatija je ustanova koju je osnovao Grad Opatija radi obogaćivanja kulturnog života građana i gostiju, a održava se na prekrasnoj gradskoj Ljetnoj pozornici. 

MTB Učka maraton

MTB Učka Maraton uvršten je među 10 utrka Svjetskog kupa (UCI Mountain Bike Marathon Series) koje se boduju za Svjetsko  prvenstvo. Posebnost MTB Učka  Maratona u odnosu na ostale utrke je spoj mora i planine. Start i cilj utrke su u centru Lovrana na 0 metara nadmorske visine dok je najviša točka utrke na 1200 metara nad morem. 

Kastafsko kulturno leto

Manifestacija Kastafsko kulturno leto tijekom ljeta bogatstvom scenskih, likovnih i glazbenih programa u prekrasnome ambijentu privlači tisuće posjetitelja. U sklopu festivala održavaju se razne manifestacije poput Čansonfeta, Kastav blues festivala i Festivala gitare.

Međunarodna karnevalska povorka – Riječki karneval

Međunarodna karnevalska povorka  završetak je karnevalskih događanja na Kvarneru i šire. Mnogobrojne grupe s tisućama maski izražavaju svoju maštovitost, originalnost i duhovitost u spoju boja i raznih efekata pred očima velikog broja domaćih i stranih posjetitelja.